UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністри віддадуть сім'ї Сенцова місячну зарплату

У Сенцова дві неповнолітніх дитини - 12-річна дочка і 9-річний син.

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 12 листопада прийняв розпорядження "Про виплату щомісячної грошової допомоги сім'ї українського кінорежисера і сценариста Сенцова О. Р.".

Як нагадали в прес-службі Міністерства культури, Олег Сенцов був незаконно затриманий співробітниками Федеральної служби безпеки Російської Федерації, "цинічно звинувачений у міфічному тероризмі і ще утримується під вартою на території Російської Федерації".

"Кінорежисер має двох малолітніх дітей: 12-річну доньку Аліну і 9-річного сина Владислава. Ці діти, як ніхто інший зараз потребують уваги і підтримки, в тому числі й фінансової. Саме тому уряд схвалив надання сім'ї Олега Сенцова державної фінансової підтримки до моменту його звільнення", - повідомив міністр культури Євген Нищук.

Нищук повідомив, що зі свого боку, члени Кабінету міністрів також прийняття рішення передати цій родині свою місячну зарплату.

Український кінорежисер і сценарист Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня 2014 року. Йому інкримінують підготовку терактів. Росфінмоніторинг включив його в список терористів і екстремістів. Російська сторона нав'язала Сенцову громадянство РФ і судить за антиросійську діяльність. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

8 серпня Московський міський суд відхилив апеляцію на утримання під вартою Сенцова. 29 вересня термін його арешту був продовжений до 11 січня 2015 року.