UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр соцполітики спростував інформацію про виплату пенсій терористам "ЛНР"

Міністр соцполітики доручив перевірити раніше опубліковану інформацію в ЗМІ про нібито нарахування виплат 14 терористам "ЛНР".

Міністр соціальної політики Павло Розенко спростував інформацію про те, що ряд представників так званої "ЛНР" отримують виплати від офіційної української влади.

Як пише Розенко в Facebook, пару днів назад з посиланням на Луганську ОДА в ЗМІ була поширена інформація про нібито здійсненні пенсійних виплат з боку України керівникам "ЛНР". Було опубліковано 14 прізвищ цих людей, які продовжують жити на українські пенсії, але воюють проти української держави.

"Мною було дано негайне доручення керівництву Пенсійного фонду розібратися в цій ситуації. По кожному оприлюдненому прізвищу. Доповідаю останню інформацію: дві людини зі вказаного списку взагалі не перебувають на обліку в Пенсійному фонді. Для 11 осіб зі списку виплата пенсій була зупинена ще 2 місяці тому. Лише по одній людині проводиться додаткова перевірка її реального місця проживання та законності отримання пенсійних виплат", - йдеться в повідомленні.

Раніше в Мінсоцполітики повідомляли, що на початок грудня бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР" пограбували не менше 20 інкасаторських автомобілів, викравши гроші, призначені для пенсій та інших соціальних виплат мешканцям Донецької та Луганської областей.