UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністр інфраструктури подав у суд проти авіакомпанії Коломойського

Ірландський лоу-кост Ryanair так і не зміг потрапити в Україну. "Міжнародні авіалінії України" судяться з аеропортами і міністерством.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян подав зустрічний позов проти авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" про захист честі і гідності.

"Я приготував позов щодо захисту своєї честі і гідності. його вже подано і я сподіваюся, що буде розглянутий як можна швидше. Я вважаю, що ті маніпуляції, які ведуться з боку МАУ, є непорядними, не мають ніякого відношення до чесної конкуренції", - сказав міністр в ході брифінгу.

10 липня найбільший європейський лоукост Ryanair скасував запланований вихід на український ринок. Комерційний директор ірландської авіакомпанії Девід О'Брайен пояснив рішення менеджменту відмовою гендиректора "Борисполя" Павла Рябікіна виконувати угоди, досягнуті між Ryanair і Міністерством інфраструктури.

МАУ подала ряд позовів до суду, які, за словами президента компанії Юрія Мірошникова, стосуються не роботи ірландського лоу-коста Ryanair в Україні або будь-яких перешкод цій роботі, а дискримінаційних умов щодо інших перевізників.

Комерційний директор ірландського лоу-коста Девід О'Брайен заявив про те, що МАУ судиться за нібито "втрату заробітку" в результаті примусу до конкуренції з Ryanair.