UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міністерство освіти України запровадило новий механізм протидії буллінгу: школярі можуть безпосередньо подавати скарги через онлайн-форму

Завдяки новій платформі школярі та їхні батьки отримують швидший доступ до допомоги та захисту.

Міністерство освіти і науки України оголосило про запровадження нових інструментів для боротьби з булінгом у навчальних закладах. Тепер школярі, які стикаються з цькуванням, можуть безпосередньо подати скаргу через спеціальну онлайн-форму. Після подання анкети керівництво школи або правоохоронні органи зобов'язані вжити заходів для вирішення ситуації, повідомляють МОН.

Ця ініціатива є частиною загальної стратегії створення безпечного освітнього середовища, що включає комплексний підхід до профілактики та протидії буллінгу. До неї входять не лише механізми реагування на випадки цькування, а й робота з попередження проблеми через регулярні опитування учнів, освітні програми для викладачів та активне залучення батьків до вирішення конфліктів.

Читайте також: «Школа супергероїв»: як здобувають освіту діти, які перебувають на лікуванні

Завдяки новій платформі школярі та їхні батьки отримують швидший доступ до допомоги та захисту, а відповідальність за реагування лягає на керівництво навчального закладу чи відповідні державні структури.

Раніше повідомлялося про те, що згідно з опитуванням школярів, близько 90% учнів і шостого, і восьмого класів сказали, що вчителі роблять все, щоб вони змогли опанувати предмет. Ті, хто навчається у школі дистанційно, проходили тестування вдома, решта – у школі на шкільних комп'ютерах чи власних гаджетах.