UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міненерго: Азербайджан допоможе енергетичному сектору України

Внаслідок чергових обстрілів РФ українська енергетична система значно постраждала.  

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів телефонну розмову з міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим. Обговорили ситуацію в українському енергетичному секторі на тлі масованих ракетних атак РФ на об’єкти енергетичної інфраструктури. Про це повідомили в Міненерго, додавши, що Азербайджан допоможе енергетичному сектору України.

Галущенко нагадав, що внаслідок чергових російських обстрілів 23 листопада енергетична система України значно постраждала.

Енергетики докладають максимум зусиль для ліквідації наслідків російської атаки та відновлення енергопостачання, насамперед критичної інфраструктури та населення.

«Водночас масштаби пошкоджень досить значні, тому дуже важливою є допомога міжнародних партнерів, які надають матеріали та устаткування для проведення відновлювальних робіт», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що сторони домовилися про співпрацю для допомоги енергосектору України, зокрема, у постачанні електротехнічного обладнання.

Читайте також: Російські удари по українській інфраструктурі викличуть нову хвилю біженців – прогноз

23 листопада Росія знову завдала масованого ракетного удару по Україні. Відключення електроенергії спостерігалися майже по всій країні. Крім того, під час російської ракетної атаки аварійно зупинили роботу енергоблоки Південноукраїнської та Хмельницької АЕС.

Також повідомлялося, що низка населених пунктів Молдови залишилася без світла, заявив віце-прем'єр-міністр Андрій Спину. Він пов'язав відключення з масованим ракетним ударом РФ по території України.