UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міндоходів заявило, що гуманітарку на Майдан не пускає відомство Королевської

10 тонн гуманітарної допомоги з Польщі для столичного Майдану знаходяться на Київській міжрегіональній митниці до отримання необхідних дозволів і документів. Рішення про визнання вантажів гуманітарної допомоги має прийняти Мінсоцполітики.

Міністерство доходів і зборів спростувало інформацію про те, що гуманітарний вантаж із Польщі не було заблоковано і він уже попрямував до Києва. У відомстві зазначили, що оформлення вантажів гуманітарної допомоги митниці здійснюють протягом 4 годин за наявності всіх необхідних документів.

"Зараз немає таких вантажів, оформлення яких затримувалося хоча б на годину. Гуманітарний вантаж, який надійшов з Польщі і нібито був заблокований Міністерством, прибув на Ягодинську митницю 2 лютого 2014 року о 18.17. Через 23 хв. (18.40) він вже вирушив до Києва", - йдеться у повідомленні.

З 3 лютого гуманітарний вантаж знаходиться на Київській міжрегіональної митниці на тимчасовому зберіганні до отримання необхідних дозволів та документів, визначених чинним законодавством.

Відомство нагадує, що рішення про визнання вантажів гуманітарної допомоги приймається Міністерством соціальної політики.

Раніше польські ЗМІ стверджували, що українська митна служба заблокувала на кордоні контейнер з гуманітарною допомогою з Польщі, призначеною для учасників Євромайдану.

Як стало відомо, у контейнері перебувало десять тонн вантажів, у тому числі теплий одяг, спальні мішки і перев'язувальні матеріали. Гуманітарна допомога збиралася протягом тижня у різних містах Польщі.

Як відомо, це перший офіційний транспорт з гуманітарною допомогою з Польщі, який в'їхав на територію України. До цього партії провіанту перевозили через польсько-український кордон приватними автомобілями. !zn

Читайте також:

Українські митники заблокували гуманітарну допомогу для Євромайдану

Польща відправила Майдану 10 тонн гуманітарної допомоги

Євромайдан просить українців допомогти бронежилетами, спальними мішками і теплою білизною: список