UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст заблокував доступ до держреєстру в Криму

Доступ до реєстрів в Криму заблокували, щоб зберегти інформацію стосовно громадян України по нерухомості та майнових прав.

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що в п'ятницю, 7 березня, був заблокований доступ до ряду реєстрів в Автономній республіці Крим.

"Вони там нібито призначили міністра юстиції Криму, який з озброєними людьми намагався захопити приміщення наших органів юстиції. Ми точно також заблокували доступ до інших реєстрів, для того, щоб зберегти інформацію щодо наших громадян з нерухомості, майнових прав, інформації про підприємства і фізичних осіб", - сказав глава Мін'юсту в ефірі "5 каналу".

Петренко додав, що "центральними органами влади, зокрема, нашими службами, були заблоковані і ці реєстри, тому що до них фактично намагаються отримати доступ невідомі особи з незрозумілими для нас цілями".

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія розпорядилася заблокувати доступ до бази даних Державного реєстру виборців на території АР Крим, де на 16 березня призначено місцевий референдум. !zn