UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мін'юст оскаржить рішення суду щодо соцвиплат на окупованих територіях Донбасу

Глава відомства розкритикував позицію суддів.

Міністерство юстиції оскаржить рішення Київського апеляційного адміністративного суду про необхідність здійснення соцвиплат на окупованих територіях Донбасу у Вищому адміністративному суді України, заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"У мене просте питання до суддів Апеляційного суду, які винесли це рішення. Їх, напевно, треба просто надіслати разом з інкасаторами або співробітниками Державної казначейської служби на непідконтрольну Україні територію, щоб вони туди відвезли гроші для виплати пенсій, - тоді яке б рішення вони ухвалили?", - сказав глава Мін'юсту в ефірі Першого національного телеканалу в четвер увечері.

Міністр запевняє, що гроші на виплати нікуди не зникли.

"Ці акумульовані гроші, щоб виплатити їх нашим громадянам, які переїжджають з підконтрольною терористам території, або після звільнення цих територій", - пояснив міністр.

11 лютого 2015-го Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним та нечинним пункт з постанови Кабміну від 7 листопада 2014 року про скасування соцвиплат жителям підконтрольних бойовикам територій Донбасу. 2 квітня його рішення підтвердив Київський апеляційний адміністративний суд.