UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліція затримала чотирьох мітингувальників на Європейській площі

Міліція повідомила про затриманих під час заворушень на Європейській площі. Правоохоронці також розповіли про одного полоненого мітингувальниками "беркутівця".

Міліція затримала чотирьох активних учасників подій на Європейській площі. Про це йдеться в повідомленні МВС України.

"Зараз правопорушники доставлені в один з відділів міліції. Правоохоронці з'ясовують особи затриманих. Слідчі визначаються з кваліфікацією дій доставлених громадян", - повідомили в МВС.

"Назвати це (зіткнення на вул.грушевського) мирними заходами вже, зрозуміло, неможливо .... Наше завдання при цьому - насамперед, щоб не постраждали мирні громадяни", - заявив речник МВС України Сергій Бурлакову коментарі Hromadske TV.

Разом з тим він заявив: "Водомети на Грушевського застосували для того, щоб погасити автобус," мирні "мітингувальники підпалили".

Крім того в МВС України заявили, що одного із співробітників "Беркута" мітингувальники захопили в полон" і мало не вбили.

"Його утримували в Будинку профспілок України, однак правоохоронці вже звільнили колегу. Медики попередньо констатували у нього закриту черепно-мозкову травму, переломи ребер і носа, шоковий стан. Зараз йому надають всю необхідну допомогу", - зазначили в МВС.

Захоплення стався під час штурму живий ланцюг правоохоронців на Грушевського.

"Один зі співробітників спецпідрозділу "Беркут" активісти мітингу висмикнули з ладу і відтягли в Будинок профспілок. За словами співробітника міліції, по дорозі в Будинку Профспілок і всередині будівлі активісти постійно його били і наносили пошкоджень", - повідомили в МВС. !zn