UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліція розслідує вибух у дворі будинку мера Львова як теракт

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Міліція кваліфікувала вибух гранати у дворі будинку мера Львова Андрія Садового як теракт, повідомляє прес-служба ГУМВС України у Львівській області.

Зловмисника, який кинув гранату, було затримано співробітниками міліції, які несуть охорону біля будинку мера. Він назвався бійцем батальйону "Айдар".

"Чоловік затриманий в порядку ст.208 КПК України та поміщений в ІТТ. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.в", - йдеться в повідомленні.

У четвер, 29 жовтня, близько 22:50 у двір будинку львівського міського голови Андрія Садового кинули гранату. На момент вибуху Садової з сім'єю перебували вдома. Від вибуху ніхто не постраждав, руйнувань будинку немає.

У 2014 році будинок Андрія Садового у Львові двічі обстрілювали з гранатомета. Перший обстріл з гранатомета будинку Садового стався в кінці липня. Садовий разом з родиною тоді поїхав у Карпати. Другий обстріл був здійснений наприкінці грудня. В будинку були вибиті вікна та двері, частково пошкоджена одна стіна. Садової з сім'єю в цей час знаходився на відпочинку в "Буковелі". В обох випадках ніхто не постраждав, зловмисники затримані не були.