UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліція не затримала "антифашиста", який побив журналістку, "з об'єктивних причин"

Міліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями КК: ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) і за ст. 171 КК україни (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Міліції відома людина, яка била кореспондентку "5 каналу" Ольгу Сніцарчук і фотографа видання "Коммерсант-Украина" Владислава Соделя, однак її ще не затримано, повідомив журналістам в.о. начальника управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков. "Чому його досі не затримано, не можу вам сказати, зрозуміло, що з об'єктивних причин", - сказав Бурлаков.

Він зазначив, що міліція вже допитала як свідків близько 70 осіб. "Це і співробітники міліції різних підрозділів охорони громадського порядку, і учасники акції. На сьогодні заплановано допитати 20 свідків", - сказав він.

Бурлаков нагадав, що кримінальне провадження проводиться не тільки за ст. 125 (спричинення легких тілесних ушкоджень), але і додатково, за ініціативою правоохоронних органів, розпочато кримінальне провадження за ст. 171 КК україни (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

- Регіонали прогнали справжніх антифашистів зі свого "антифашистського" маршу

"Пані Сніцарчук є журналістом "5 каналу". Ми повинні зрозуміти всю картину", - сказав він.

Відповідаючи на питання, чи відомий чоловік, підозрюваний у скоєнні злочину і чому досі його не затримано, в.о. начальника управління сказав: "Здійснюються заходи щодо затримання підозрюваних осіб. Зрозуміло, що він відомий, і ми дякуємо журналістам: у нас є їхні знімки, є багато відео, і всі ці матеріали будуть долучені до матеріалів кримінального провадження. А після того, як ми опитаємо всіх свідків знайдемо всіх фігурантів, у нас буде картина, що там відбувалося. Чому його досі не затримано, не можу вам сказати, зрозуміло, що з об'єктивних причин".

За словами Бурлакова, розслідування перебуває на контролі глави МВС Віталія Захарченка.

В.о. начальника управління зв'язків із громадськістю МВС запевнив, що розслідування буде проведено в рамках законодавства.

Коментуючи заяви народного депутата від фракції "Свобода" Андрія Іллєнка на мітингу біля МВС про те, що міліція викликає "свободівців" на допити повістками у зв'язку з інцидентом 18 травня, Бурлаков сказав: "Можливо, вони і є тими самими свідками в рамках цих двох кримінальних проваджень".

Як відомо, під час мітингу опозиції у Києві 18 травня група бритоголових "антифашистів" побила журналістів, які висвітлювали акцію. Особа одного з нападників була встановлена - ним виявився раніше судимий житель Білої Церкви Вадим Титушко на прізвисько "Румун". !zn

Читайте також:

"Антифашист", що побив журналістку, раніше був судимий

Журналісти впізнали бритоголових "антифашистів" від Партії регіонів

Провокатори на БТРі спровокували бійку бритоголових "антифашистів" з опозицією

Київський марш "антифашистів" очолив Чечетов