UA / RU
Підтримати ZN.ua

Міліціонер, який дозволив втекти ректору Мельнику стверджує, що бачив його тільки на білборді

Ніякої провини у втечі з-під домашнього арешту екс-ректора Мельника міліціонери не визнають, оскільки виконали всі службові інструкції.

Міліціонери Микола Бедрій і Василь Вдовиченко, що звинувачені у службовій недбалості при здійсненні втечі Петром Мельником з-під домашнього арешту, вважають себе абсолютно невинними.

Про це вони сказали журналістам в перерві підготовчого судового засідання в понеділок.

Зокрема, Вдовиченко, який чергував у районному відділі міліції в ніч втечі Мельника, заявив, що з його боку ніякої помилки або недбалості не було.

"Я, як черговий, виконав всі свої функціональні обов'язки... З мого боку не було жодної помилки", - підкреслив він.

Вдовиченко також зазначив, що ніколи не був знайомий з Мельником особисто.

"Я бачив його (Мельника) тільки на білбордах... Жодного разу я його не бачив особисто", - заявив він.

Бедрій також повідомив, що з його боку провини ніякої в втечі екс-ректор Податкового університету немає, але дати більш докладний коментар по цій справі відмовився.

Раніше повідомлялося про те, що оголошений в розшук колишній ректор Національної податкової академії Петро Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос в Каліфорнії (США).

Нагадаємо, ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня в якості запобіжного заходу Печерський райсуд визначив Мельнику домашній арешт (адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я).

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати переміщення арештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку.

12 серпня Печерський райсуд дозволив затримати ректора для доставки до суду з метою зміни запобіжного заходу. 14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук. !zn

Читайте також:

Москаль заявив, що в США Мельник прибув з паспортом громадянина Прибалтики

Міліціонерам, що дозволили втекти ректору Мельнику, загрожує до п'яти років в'язниці

Генпрокуратура підтвердила перебування Мельника в Каліфорнії і попросила у США правової допомоги