UA / RU
Підтримати ZN.ua

Миколаївський суд розгляне апеляцію на вирок вбивцям Оксани Макар

Апеляційні скарги вбивць надійшли до суду лише через п'ять місяців після оголошення вироку.

Апеляційний суд Миколаївської області розгляне скаргу на вирок трьом обвинуваченим у справі про зґвалтування і вбивство Оксани Макар. Розгляд справи призначено на 30 травня.

Відзначимо, що справу Макар попередньо планували передати в Апеляційний суд на початку березня. Потім - у кінці березня.

Проте апеляційні скарги надійшли до суду лише через п'ять місяців після оголошення вироку. Весь цей час підсудні перечитували вирок і знайомилися з протоколом судових засідань.

Нагадаємо, у ніч на 10 березня 2012 року в Миколаєві троє хлопців зґвалтували і намагалися спалити 18-річну Оксану Макар. Дівчина дивом вижила, хоча й отримала опіки 50% тіла. Однак, незважаючи на всі зусилля, лікарі не змогли врятувати їй життя - Оксана померла 29 березня від зупинки серця.

Справа отримала широкий громадський резонанс. Перед смертю Оксана встигла дати свідчення проти своїх мучителів - Євгена Краснощока, Максима Присяжнюка і Артема Погосяна.

Обвинувачені спочатку зізналися у скоєнні злочину, але пізніше відмовилися від своїх свідчень. 27 листопада суд визнав їх винними і засудив до термінів, яких вимагала прокуратура - Краснощока до довічного позбавлення волі, Присяжнюка і Погосяна - до 15 і 14 років. !zn

Читайте також:

Мати Оксани Макар на гроші благодійників купила салон краси і розкішну квартиру

Глава Асоціації психіатрів України: У 2012-му наше суспільство дійшло до чергової стадії озвіріння

Ґвалтівників Оксани Макар хотіли розстріляти прямо в суді