UA / RU
Підтримати ZN.ua

Миколаївський бронетанковий завод передав прикордонникам десять БТР

На відновлених після консервації БТРах встановили противокумулятивні решітки.

Бійці Прикордонної служби України, які несуть службу на кордоні з аннексированным Кримом, взяли на озброєння перші десять БТР-70 з 20-ти бронетранспортерів, які пройшли капітальний ремонт на державному підприємстві "Миколаївський бронетанковий завод" після розконсервації.

Решта десять бойових машин прикордонники отримають найближчим часом, повідомив виконуючий обов'язки директора заводу Олександр Швець.

Крім того, що машини розібрали до корпусу, почистили, пофарбували і оснастили новими вузлами, на БТРах встановили противокумулятивні решітки.

За словами Олександра Швеця, ремонт 20 бронетранспортерів його підлеглі виконали за півтора місяця - зараз колектив працює у дві зміни, сім днів на тиждень. Він додав, що паралельно підприємство відновило техніку для морпіхів і зробив дві броньовані машини швидкої допомоги.

Як повідомлялося, червні ДП "Миколаївський бронетанковий завод" передав Азово-Чорноморського регіонального управління Держприкордонслужби України розроблений на базі БРДМ пересувний блокпост. !zn