UA / RU
Підтримати ZN.ua

Михайлове чудо: традиції та молитви

Це свято присвячене Архангелу Михаїлу.

6 вересня віряни відзначають День чуда Архангела Михаїла. Інша назва свята – Михайлів день або Михайлове чудо. Це свято присвячене диву, яке здійснив архангел Михаїл, голова Божого військ.

Традиції святкування Михайлового дня

В цей день заведено відвідувати богослужіння у храмах. На свято заведено звертатися у молитвах до Архангела Михаїла. Вважається, що він може виконати будь-яке прохання.

Читайте також: Собор Архангела Гавриїла: історія та заборони

Архангел Михаїл є покровителем воїнів. Тому в цей день можна помолитися йому та просити за добробуту та здоров'я для військових.

В народі на Михайлів день існувала традиція ходити один до одного в гості. Вважалося, що так можна вирішити будь-які конфлікти. Наприкінці дня всі обов'язково обіймалися.

На свято також існувала традиція проводити ритуали на здоров'я та довголіття.

Молитва до Архангела Михаїла

Господи Боже Великий Царю, Безначальний! Пошли, Господи, Архангела твого Михаїла на допомогу рабу твоєму (ім'я) відведи мене від ворогів моїх видимих і невидимих. О, Господній Михаїле Архангеле! демонів нищівнику: заборони всім ворогам, що борються зі мною, створи їх, яко вівці і розтрощи їх, яко прах перед лицем вітру. О, Господній Великий Архангеле Михаїле!