UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми розпочали переговори з Німеччиною з цього питання – Кулеба про надання систем Patriot

Сучасна ППО може значно спростити зиму для українців.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що питання передачі систем ППО Patriot обговорюється. Окрім Німеччини та України у переговорному процесі також бере участь США. Про це очільник МЗС повідомив під час інтерв’ю на Polsat News.

"Ми підтримуємо польську ідею розміщення Patriot в Україні, адже це найкращий спосіб захистити не лише Україну, а й Польщу та інші країни Європи і НАТО. Ми розпочали переговори з Німеччиною з цього питання. Ми порушували ці питання перед США, оскільки вони володіють технологією Patriot. Я також використовую міністерські зустрічі НАТО та ОБСЄ, щоб поговорити з усіма, хто може допомогти нам прийняти позитивне рішення щодо постачання Patriot в Україну", - сказав він.

Читайте також: Екс-глава ЦРУ Петреус розповів, чим закінчиться війна в Україні

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Йєнс Столтенберг заявляв, що поки зарано говорити, чи домовляться Німеччина і Польща про надання Patriot Україні. Генеральний секретар НАТО наголосив, що перед союзниками стоїть завдання забезпечити ЗСУ необхідними боєприпасами до наявних систем ППО, а також запасними частинами і їх технічним обслуговуванням.