UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ми повинні навчитися жити у окупації" - мер Славутича Фомічев

Місто вирішило "не прикриватися мирними жителями".

Мер міста Славутича Юрій Фомічев, якого викрали окупанти, вже на свободі і звернувся до місцевих жителів. Відеозвернення було опубліковане на сторінці місцевого телеканалу у Facebook.

"Так, Славутич від сьогоднішнього дня в окупації. Ми стійко боронили наше місто. Три дні тому ми отримали ультиматум, але наші військові і наша поліція вирішили відстоювати місто", - розповів міський голова.

Також він повідомив, що була домовленість - воювати за містом. 

"Коли ворог підійшов до міста і почав обстрілювати житлові квартали, було прийняте рішення не прикриватися мирними жителями, не входити у місто, як домовлялися з самого початку", - розкрив він деталі.

Також Юрій Фомічев зазначив, що місто на сьогоднішній день окуповане, але все місто вийшло на вулиці з прапорами і продемонструвало свою позицію. 

"Ми повинні навчитись тепер жити у цьому стані, у стані окупації. Так, в Славутичі немає збройних сил. Славутич - мирне місто, де живуть енергетики, пекарі, лікарі", - заявив він. Також мер Славутича наголосив, що зараз йдуть перемовини щодо евакуаційних коридорів для тих, хто хоче виїхати з міста.

Ще Юрій Фомічев розповів про трьох загиблих, серед яких ще не всіх опізнали.

Нагадаємо, ще 24 березня стало відомо про спроби штурму міста-супутника Чорнобильської АЕС Славутича військами РФ.