UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Ми хочемо працювати!": В Івано-Франківську ресторатори пікетують поліцію

Місто потрапило в "червону" зону карантину, де встановлено заборону на роботу ресторанів і кафе. Поліція провела рейди, щоб закрити всі заклади міста, а також кінотеатри і непродуктові магазини.

В Івано-Франківську власники і працівники кафе і ресторанів вийшли на акцію протесту до обласної поліції з вимогами не закривати заклади міста через внесення міста в "червону" зону карантину, повідомляє видання "Курс".

"Ми вчора провели акцію під міською радою. Направили звернення до Кабміну. Сьогодні почали масово телефонувати підприємці, до яких прийшла поліція і зажадала закритися. Ми зараз прийшли на мирну акцію просити поліцію лояльно ставитися до бізнесу. Ми збираємо підписи і подамо колективне звернення, щоб поліція дозволила підприємцям годувати свої сім'ї і платити зарплати працівникам ", - заявив депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Палійчук.

До рестораторів приєдналися і працівники кінотеатрів.

"Дайте нам можливість працювати, ми готові і надалі ретельно дотримуватися всіх вимог карантину. У нас 10 000 гривень пішло в перший місяць після відкриття тільки на дезінфікуючі розчини, маски і рукавички. І за цей час ніхто не зайшла в зал на сеанс без маски. Ми зменшили кількість сеансів і виділили між ними по 40 хвилин на дезінфекції кінозали і провітрювання. ми не вороги своїм сім'ям і нашим дітям, будемо дотримуватися всіх вимог - ми хочемо навчитися з коронавируса жити. Тому що кожен працюючий годує свої родини ", - розповіла підприємниця.
До пікетувальників вийшов заступник начальника обласного нацполіціі Ігор Максимов і пояснив, що поліція лише стежить за дотриманням обмежень, які встановив Кабмін.

За його словами, в місті ще не складено жодного протоколу. Поліцейські поки проводять роз'яснювальну роботу.
Нагадаємо, з 31 серпня в Україні діє новий карантинне зонуванняУ червону зону потрапила в тому числі і частина Івано-Франківської області (міста Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Городенківський, Косівський, Тисменицький р-ни).

Нагадаємо, що в червоній зоні забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, ТРЦ, громадського транспорту. А також закладів освіти, в тому числі дитсадків і шкіл.

Читайте також: Замість дистанційного навчання: в Івано-Франківську оголосили шкільні канікули

Нагадаємо, в понеділок, 31 серпня, біля будівлі Івано-Франківської обласної державної адміністрації сотні людей вийшли на протест через внесення міста в "червону" зону карантину.

На засіданні позачергової сесії міської ради Івано-Франківська депутати звернулися до президента і міністра охорони здоров'я з проханням скасувати рішення про віднесення міста до «червоній зоні» карантину.

Місцева влада стверджує, що рішення уряду створило напругу серед громадян, воно порушує конституційні права місцевих жителів.