UA / RU
Підтримати ZN.ua

Межі територіальних громад з’явилися на публічній кадастровій карті

Інформація про них може стати в нагоді власникам земельних ділянок.

Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру додала новий шар даних на публічну кадастрову карту, що містить дані про межі територіальних громад, інформує «Інтерфакс-Україна».

За даними Міністерства розвитку громад та територій України,інформація, що міститься в ньому (новому шарі даних – ред.), може стати в нагоді власникам земельних ділянок, землевпорядникам, органам місцевого самоврядування та представникам державної влади.

"Наразі оновлення носить інформативний характер, однак вже може допомогти при розробці документації землеустрою. Новий шар кадастрової карти дозволить полегшити роботу з комплексними планами просторового розвитку територіальних громад", – зазначають у відомстві.

У липні 2021 року Кабінет Міністрів України доручив Міністерству аграрної політики та продовольства і Держслужбі з питань геодезії та кадастру розробити та впровадити програмне забезпечення у складі Держгеокадастру, яке дозволить спростити зміну цільового призначення земельних ділянок на підставі заяви власника.

Читайте також: Кабмін скасував ліквідацію територіальних органів Держгеокадастру

Нагадаємо, у травні минулого року президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про національну інфраструктуру геопросторових даних", що відкриває українцям доступ до кадастрів.