UA / RU
Підтримати ZN.ua

Метро у Києві не дозволять відкрити 25 травня — ЗМІ

Денна кількість нових інфікованих у столиці зростає.

Через погіршення епідеміологічної ситуації у столиці Уряд може не дати дозволу на відкриття київського метрополітену 25 травня. Про це повідомило видання "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

"Швидше за все, Кабінет Міністрів не дозволить Києву відкрити метро з понеділка через не дуже гарну статистику. На відміну від Харкова і Дніпра, де метро збираються відкрити", - заявив співрозмовник видання.

Читайте також: У Рівненській області карантин не пом'якшуватимуть – голова ОДА

Напередодні Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким із 22 травня по 22 червня діятиме адаптивний карантин із п'ятиетапним послабленням. За словами міністра охорони здоров'я, під час переходу тієї чи іншої області на наступний етап пом'якшення карантину враховуватимуться інцидентність, завантаженість ліжок пацієнтами з COVID-19 і кількість тестування.

Станом на 21 травня, в Україні лабораторно підтвердили 19 706 випадків захворювання на коронавірус. За останню добу виявили 476 нових випадків. Загалом за час епідемії від ускладнень, викликаних коронавірусом, померли 579 осіб, ще 6 227 одужали.