UA / RU
Підтримати ZN.ua

Метінвест Політехніка почав третій навчальний рік: вступили ветерани та захисники «Азовсталі»

Метінвест Політехніка, який став першим недержавним, гірничо-металургійним університетом, почався третій навчальний рік. У 2024 році до ВНЗ вступили також і українські захисники. Зокрема, цьогорічних серед вступників 26 ветеранів війни та військових, які захищали «Азовсталь», повідомили в «Метінвесті».

Здобути нові знання також вирішили 16 ветеранів, які працюють на «Каметсталі», «Запоріжсталі», «Метінвест Січсталі», «Запоріжвогнетриві», а також на Центральному, Інгулецькому та Південному ГЗК. 

На інженерно-технічні спеціальності вступити вирішили також 10 учасників проєкту «Серце Азовсталі». В рамках останнього допомогу отримують військові, що боронили від окупантів Маріуполь. Серед тих, хто вступив цього року: пілот з «Азову» Владислав «Вікіпедія» Жайворонок, який дістав важке поранення та втратив ногу; матрос Військово-морських сил Віталій «Беня» Барабаш, який записав з відеозвернення до Ізраїлю від імені всіх євреїв у заблокованій ворогом «Азовсталі»; сержант берегових військ ДПСУ Ілля «Смурф» Ілляшенко. Всіх їх повернули із російського полону. 

«Я вирішив пов'язати своє навчання з Метінвест Політехнікою, тому що виш активно підтримує захисників Маріуполя та військових взагалі. Мені дуже приємно, що викладачі розуміють, хто я, і всіляко підтримують. Я обрав дуже цікаву для мене спеціальність — комп'ютерні науки. І вважаю, що за цією професією майбутнє», — розповів Ілля Ілляшенко.

ВНЗ поєднує навчання у форматі онлайн із очними практичними заняттями, лабораторними роботами та експериментами на підприємствах. Тому що вже зараз потрібні фахівці, які допоможуть відновити Україну в майбутньому.

За три роки роботи Метінвест Політехніки до вищого навчального закладу вступили понад 1080 студентів. Серед них є й магістри першого року випуску, які вже отримали дипломи та можуть працювати на підприємствах.

Метінвест Політехніку заснувала компанія Метінвест Ріната Ахметова 2020 року. Це університет майбутнього, де студенти можуть скористатися широкими можливостями, навчатися на басі сучасних цифрових систем та платформ. Вперше студентів до навчального закладу набрали 2022 року.

Головною метою Метінвест Поліехніки є поява в Україні освіти рівня Європи. До університету вступають ті, хто хоче отримати потрібну на ринку праці професію. В університеті навчаються люди, які обрали для себе потрібні на ринку праці технічні спеціальності. Найкращим студентам Група Метінвест гарантує перше робоче місце, кар’єрне зростання, фінансову та інші мотивації.