UA / RU
Підтримати ZN.ua

Металодетектори визнали ефективним методом боротьби зі списуванням на ЗНО

Застосування металодетекторів при ЗНО стало ефективним методом для боротьби з технічними пристроями, які абітурієнти могли принести з собою на тести.

Минулорічне нововведення УЦОЯО в цьому році стало дійсно ефективним у боротьбі з недобросовісними випускниками. Про це повідомила координатор програм громадського спостереження за ЗНО ГО "ОПОРА" Ольга Стрелюк.

За її словами, введення Українським центром оцінювання якості освіти чіткої процедури використання металодетекторів позитивно позначилося на ефективності їх використання. "Якщо в минулому році їх використовували на вході в пункт тестування, що не давало ніякого результату, окрім психологічного, то цього року було введено поняття технологічної перерви. Поки уповноважений проштамповував сертифікат учасника про те, що той прибув на пункт та виконує роботу над тестом, заходив в аудиторію працівник Державної служби охорони і перевіряв абітурієнта на наявність додаткових технічних засобів передачі інформації", - пояснила вона.

Вона додала, що у даному випадку мова йде не тільки про мобільні телефони, але і взагалі будь-які технічні засоби, включаючи mp3-плеєри і навіть просто скручені навушники у кишенях - все це заборонено до пронесення в аудиторію.

При цьому Стрелюк зазначила, що з мобільними телефонами в цьому році тенденція краща, ніж у минулі роки. Оскільки раніше, якщо в учасника знаходили мобільний телефон і той був відключений, учасника не могли позбавити права продовжувати тестування. У цьому році таких випадків набагато менше.

Нагадаємо, в нинішньому році до закінчення тестування з аудиторій було вигнано 519 абітурієнтів, що порушили процедуру. При цьому в цілому спостерігачі відзначають хороший рівень підготовки та проведення ЗНО. !zn

Читайте також:

98% зареєстрованих на ЗНО-2013 абітурієнтів обрали українську мову та літературу