UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мера Феодосії вбили з обріза, який проходив як речовий доказ в іншій справі

Зброя, з якої було вбито мера Феодосії, проходила в іншій справі і мала бути утилізована співробітниками міліції.

Мера Феодосії Олександра Бартенєва вбили з обріза, який проходив як речовий доказ в іншій справі і мав бути утилізований правоохоронцями Тернопільської області. Щодо працівників тернопільської міліції розпочато розслідування.

"Після вбивства Бартенєва було з'ясовано, що мисливський обріз, з якого його було вбито, проходив як речовий доказ, а потім мав бути утилізований працівниками УМВС у Тернопільській області", - повідомило джерело у прокуратурі.

За неофіційними даними, зараз у Тернополі працює перевірка з Києва, яка з'ясовує, як зброя замість того, щоб бути утилізованою, потрапила до вбивці.

У прес-службі обласної прокуратури підтвердили, що є документ, який свідчить, що вогнепальну зброю, з якої вбили мера Феодосії, було утилізовано в нинішньому році.

Оскільки даний документ суперечить реальному стану справ, прокуратурою щодо посадових осіб УМВС в Тернопільській області, які відповідають за утилізацію зброї, відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 364 КК (зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, 27 липня невідомий вистрілив Бартенєва з обрізу мисливської рушниці у під'їзді його будинку, коли той повертався додому. На місці було вилучено знаряддя злочину.

В околицях правоохоронці знайшли барсетку Бартенєва з документами, але без грошей. Саме тому основна версія злочину - розбійний напад.

У зв'язку з цією подією було порушено кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство), та частини 4 статті 87 (розбійний напад із застосуванням вогнепальної зброї ) Кримінального кодексу України. !zn

Читайте також:

Москаль вважає, що мера Феодосії Олександра Бартенєва замовили

Мер Феодосії Олександр Бартенєв помер після замаху

Міліція назвала основну версію замаху на мера Феодосії Олександра Бартенєва