UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Слов'янська закликав жителів міста евакуюватися через посилені російські обстріли

Вадим Лях зазначив, що місто буде однією з наступних цілей РФ.

Міський голова Слов’янська Вадим Лях заявив, що його місто буде однією з наступних цілей російських окупантів. Через збільшення кількості ворожих обстрілів, він закликав жителів евакуюватися, оскільки цей процес наразі можна організувати безпечно. Про це мер сказав у ефірі 24 каналу.

“Наступною ціллю буде і Слов’янськ, Краматорськ, Бахмут, тому спостерігаємо за подіями, які зараз на фронтах. Але можу сказати, що з напрямку Ізюма, Святогірська, Довгенького, Лиману наші війська тримають оборону”, – сказав Лях.

Мер висловив надію, що українські захисники продовжуватимуть стримувати армію РФ і не дозволять їй просунутися далі. 

Водночас, він зазначив, що Слов'янськ у останні десять днів став прифронтовим містом, яке обстрілюють кожного дня. Зокрема, нагадав про наймасовішу атаку, здійснену росіянами 3 липня, внаслідок якої загинули шестеро людей, а ще 19 отримали поранення.

“Закликаю мешканців міста евакуюватися, тому що зараз це зробити безпечно” – наголосив Вадим Лях.

За його словами, евакуація проходить щоденно, а кількість тих, хто хоче виїхати наразі збільшується. Люди мають можливість залишити Слов’янськ, скориставшись гарячою лінією, через яку можуть обрати зручний для них маршрут.

Читайте також: NYT: Росія може спробувати створити нову «кишеню» навколо Слов’янська і Краматорська

Однак, міський голова зазначив, що людей змушує виїжджати саме “така гаряча пора і те, що вбивають їхніх сусідів”. Він зазначив, що тривалий час евакуаційні маршрути з інших районів проходили через Слов’янськ, тому бачив, як багато людей категорично відмовлялися рятуватися, поки не “прилітало” поруч.

"Я розумію, що, на жаль, так буде і в Слов'янську. І це вже зараз помітно, тому що збільшується кількість тих, хто хоче виїхати, але збільшується насамперед тому, що збільшуються прильоти й гинуть люди", – додав мер.

Тим не менш, Вадим Лях запевнив, що в разі ворожого наступу влада буде продовжувати евакуацію зі Слов’янська навіть у екстремальних умовах. Подібно до того, як було в Сєвєродонецьку.

Раніше повідомлялося, що РФ частково має успіх у напрямку Мазанівки Слов'янського району – на межі Харківської і Донецької областей.