UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Миколаєва розповів подробиці останнього ракетного обстрілу міста: п'ять "прильотів"

На щастя, вбитих та поранених немає ні серед цивільних, ні серед військових. 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що вранці 28 червня росіяни випустили по місту вісім ракет, це призвело до певних руйнувань у покинутому містечку розташування 79-ї бригади ЗСУ та на центральному стадіоні міста. Про це повідомляє УП. 

"Сьогодні прилетіло 8 ракет, три з них вдалося збити, інші полетіли і попали в різні місця в місті Миколаїв. Дві з них влучили в містечко 79-ї бригади. На початку війни там була зруйнована прицільним вистрілом одна з казарм. Сьогодні це містечко порожнє, у ньому нікого немає – і його періодично обстрілюють російські війська. Сьогодні була зруйнована одна з будівель, ще одна була частково зруйнована. Дякувати Богу, ніхто не постраждав – ні цивільні, ні військові, - розповідає Сєнкевич. - Інша ракета влучила на наш центральний стадіон. Добре, що ніхто не загинув, там нікого не було. Минулого року ми здали адміністративно-побутовий корпус – там усе новеньке… Знищено. Новеньке поле ми зробили з обігрівом – ракета влучила туди, у чашу стадіону, залишивши після себе воронку в 15 м завширшки і 5 м углиб".

Мер вважає, що стадіон вдасться відбудувати. 

Читайте також: Данілов: «Війська РФ запозичили тактику залякування у нацистів часів Другої світової війни»

Нагадаємо, вранці російські окупанти з допомогою РСЗВ обстріляли Очаків. Глава ОВА Віталій Кім розповів про трьох загиблих та шістьох поранених, з яких четверо - діти. 

Правду про війну читайте в інтерв'ю Інни Ведернікової з військовим аналітиком Агілом Рустамзаде для ZN.UA.