UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мер Києва закликає мешканців поки не повертатися до міста

Попри небезпеку, до столиці повернулося вже дві третини киян.

Військові дуже наполягають на тому, що повернення у столицю ще дуже небезпечне. Столична влада намагається донести до киян, що треба ще трішки почекати, поки небезпека ударів та вибухів мине. Про це заявив очільник міста Віталій Кличко.

«Дві третини киян уже повернулися. Повертаються щодня, попри рекомендації. Але ми не можемо заборонити, ми можемо лише рекомендувати», — сказав Кличко в ефірі телемарафону.

Мер нагадав, що у своїх закликах він спирається не на власні побажання, а на рекомендації військових спеціалістів.

«Ми спираємося виключно на рекомендації військових, і вони кажуть, що сьогоднішня загроза ще достатньо велика. Це, по-перше, загроза ракетних обстрілів. А, по-друге, триває розмінування прилеглих територій до столиці, де, на жаль, уже є випадки загибелі в результаті підривів на замінованих окупантами територіях», — заявив очільник Києва.

Він запевнив, що головне завдання влади — зберегти життя людей. Тож всі мають розуміти ризики, на які вони себе наражають, повертаючись у столицю саме зараз.

«Ми не можемо заборонити повертатися. Ми можемо тільки рекомендувати. Тим не менше, це — рішення кожного з вас. Країна живе в умовах військового стану. У Києві наразі спокійніше, ніж було. Але не будемо забувати, що метою агресора була столиця. Військові стверджують, що агресор не полишив своїх планів і може почати їх реалізовувати в будь-який момент. Тому потрібно бути вкрай обережними і дослухатися до рекомендацій військових», — закликав Кличко.

Читайте також: Зеленський стриманий у прогнозах щодо ситуації в Києві: "Не готовий говорити про перемогу"

Раніше у Міністерстві оборони заявили, що ймовірне поновлення наступу окупантами на Київ буде залежати від результатів битви за Донбас.