UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мелітопольські медики відмовляються отримувати зарплату в рублях

Лікарі вимагають заробітну плату у національній валюті.

Через військове вторгнення Росії, Мелітополь опинився у тимчасовій окупації. Медичні працівники, які працюють у Мелітополі, відмовляються отримувати зарплату в російських рублях. Про це в ефірі національного телемарафону новин заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров, пише «Укрінформ».

Він зазначив, що у місті склалася катастрофічна ситуація – понад 50% лікарів виїхало ще в перші місяці війни.

«Частина лікарів залишилася і продовжує рятувати життя. Ми маємо змогу закрити лише екстрену допомогу, реанімаційну і то не повністю», – пояснив Федоров.

За словами міського голови, мелітопольські медики перебувають під тиском, але вони відмовляються від отримання російських рублів, які їм намагається нав'язати РФ.

Читайте також: Окупанти намагаються відновити аеродром в Мелітополі - розвідка

«Цілими відділеннями наші лікарі працюють, але не беруть подачки», – сказав він.

Повідомляється, що Мелітополь є центром госпітального округу, який обслуговував понад півмільйона населення.

Нагадаємо, за джерелами західних ЗМІ, Росія готується до примусового приєднання захоплених територій півдня та сходу України. У спробах легітимізувати анексію в очах світового співтовариства, окупанти готуються провести тут псевдореферендуми. Згідно з джерелами, вони намагатимуться встигнути провести свої «вибори» до 15 вересня. Дата обрана невипадково, оскільки 11 вересня є у Росії Єдиним днем голосування, коли різних рівнях обиратимуть голів і депутатів законодавчих органів суб'єктів федерації, і навіть нових губернаторів у низці регіонів.