UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меджліс вимагає від СБУ і ГПУ порушувати справи на іноземців, що приїжджають до Криму

Це охолодить голови учасникам "іноземних делегацій", вважають у Меджлісі кримськотатарського народу.

Меджліс кримськотатарського народу закликає Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру України розпочати процедуру кримінального переслідування всіх іноземних осіб, що в'їжджають на територію окупованої Криму без узгодження з українською стороною та в обхід встановлених законодавством правил, заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

За його словами, це дозволить уникнути візитів сумнівних "іноземних делегацій", які ЗМІ окупантів називають "офіційними".

"У Меджлісі кримськотатарського народу спланована і здійснена під контролем російських спецслужб поїздка на територію тимчасово окупованого Криму групи громадян Туреччини характеризується як чергова спроба Російської Федерації дезінформувати міжнародну громадськість та викликати недовіру між українським і турецьким народами", - заявив Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

За словами Чубарова, тимчасовий повірений у справах посольства Туреччини в Україні Озгюн Талу заявив, що до складу "турецької делегації", про яку говорили російські ЗМІ, не входять представники офіційної влади Туреччини.

"Відомо також і те, що громадяни Туреччини, які планували відвідати тимчасово окупований Росією Крим в обхід встановлених правил в'їзду-виїзду на територію України, завчасно були попереджені послом Туреччини в Москві про незаконність такої поїздки і її можливі наслідки", - заявив Чубаров.

За його словами, у Меджлісі кримськотатарського народу поїздка на територію тимчасово окупованого Криму групи громадян Туреччини характеризується як "спланована і здійснена під контролем російських спецслужб чергова спроба Російської Федерації дезінформувати міжнародну громадськість та викликати недовіру між українським і турецьким народами".

Раніше ряд підконтрольних Росії ЗМІ повідомили про прибуття в окупований Крим делегації турецьких політиків. За їх словами, серед членів делегації нібито присутні офіційний представник президента Туреччини Ердогана та інші високопоставлені представники турецької влади.