UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меджліс відмовився від мітингу в Сімферополі в день депортації

Окупаційна влада Криму заборонила проводити масові заходи у святий для всіх кримських татар день. Меджліс вирішив не йти на конфронтацію.

Меджліс на позачерговому засіданні в суботу ухвалив рішення провести 18 травня молебень і пам'ятні заходи біля закладних каменів та пам'ятних дошок, присвячених жертвам депортації, по всіх регіонах півострова. Про це на прес-конференції повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Планується, що загальнокримський молебень в пам'ять загиблих у депортації співвітчизників пройде у мечеті в сімферопольському селищі Ак-Мечеть в 13 годин за місцевим часом.

У той же час глава представницького органу повідомив, що Меджліс не може заборонити кожному кримському татаринові не йти на центральну площу.

Традиційно в день депортації на траурний мітинг на центральній площі Сімферополя збиралося кілька десятків тисяч кримських татар.

"Нехай це буде на совісті тих людей, які до цього довели", - підсумував Рефат Чубаров.

Раніше окупаційна влада Криму заборонили проводити масові заходи на території півострова до 6 червня. Центр Сімферополя в даний час наповнений спецназом, БТРами і автозаками. !zn

Читайте також:

В ООН пройшла церемонія в пам'ять про 70-ї річниці депортації кримських татар

Резервація "Крим"

Лідер Меджлісу не хоче виводити кримських татар на траурний мітинг "під Бтри і палиці"

Аксьонов напередодні Дня депортації ввів заборону на масові акції в Криму