UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медведєв хоче розвивати анексований Крим за рахунок антикризового фонду РФ

Російський прем'єр очікує, що розвиток малого і середнього бізнесу повинен знизити дотаційність півострова.

Частина грошей з антикризового фонду РФ може бути спрямована на розвиток економіки окупованого Криму, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на нараді з розвитку малого бізнесу на півострові, яка відбулася 15 червня в Ялті, передає ТАСС.

Російський прем'єр-міністр вважає за доцільне виділити частину коштів антикризового фонду Росії на розвиток сільського та фермерського господарств Криму.

У той же час Медведєв очікує, що розвиток малого і середнього бізнесу повинен знизити дотаційність півострова. Минулого року на розвиток малого та середнього бізнесу в Криму було виділено 200 млн рублів, відзначив він.

"У цьому році ми продовжимо допомагати цілого ряду підприємств, які працюють", - сказав Медведєв.

Читайте також: Кремль вважає вигодою для економіки утримувати дотаційний Крим

Антикризовий фонд був створений урядом у 2014 році. На даний момент його обсяг перевищує 200 мільярдів рублів.

Інструменти антикризового фонду призначені для підтримки системоутворюючих підприємств, реалізації додаткових заходів щодо стимулювання галузей економіки, малого і середнього підприємництва, а також ринку праці.

Раніше професор МДУ, доктор наук Наталя Зубаревич в ефірі телеканалу "РБК" досить песимістично і жорстко прокоментувала перспективу економічного розвитку окупованого півострова і заявила, що, як мінімум до 2020 року економічних змін в кращу сторону не буде.