UA / RU
Підтримати ZN.ua

Медики нагадали про правила поведінки в спекотну погоду

У спеку категорично забороняється вживання алкоголю та паління.

У зв'язку з спекотними погодними умовами не характерними для клімату України медики рекомендують дотримуватися ряду правил для послаблення несприятливої дії високої температури, повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.

Так, в житлових та громадських будинках, офісних приміщеннях слід застосовувати сонцезахисні пристрої на вікнах (жалюзі, штори білих тонів), використовувати кондиціонери або звичайні вентилятори.

Крім того, експерти радять проводити в приміщеннях вологе прибирання з метою збільшення вологості повітря та зниження його температури. Антимоскітну сітку на вікнах рекомендується періодично зволожувати для зменшення проникнення гарячого повітря. Провітрювати приміщення слід у нічні, ранкові та вечірні години. В інший час вікна необхідно тримати зачиненими, що значно зменшить кількість гарячого повітря в приміщенні.

Людям, які страждають на хронічні захворювання, особливо серцево-судинної системи, літнім людям та дітям рекомендовано у ці дні обмежити фізичну активність і перебування на сонці.

Крім того, у спеку слід носити легкий та світлий одяг, який добре пропускає повітря. З метою попередження перегріву організму необхідно періодично користуватися душем.

Медики також рекомендують скоротити перебування на пляжах у сонячні години, під час відпочинку слід перебувати в тіні в головних уборах. Найсприятливіший час перебування на пляжі - ранкові та вечірні години.

При перебуванні на відкритому повітрі необхідно носити головні убори, пити більше води і вживати рідку їжу. Для попередження порушень імунної системи рекомендується проводити вітамінну профілактику та овочеві дієти. У спекотну погоду медики категорично забороняють вживання алкогольних напоїв та куріння.

При появі смогу в містах рекомендується захищати органи дихання марлевими масками, зволоженими водою, а також не керувати без необхідності транспортними засобами.

У разі погіршення самопочуття слід негайно звернутися до лікаря.

Раніше синоптики повідомили про те, що початок серпня буде спекотним, повітря прогріється до +34 +37 градусів.