UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майно та рахунки екс-глави МВС Захарченка в Україні заарештували – ЗМІ

Генпрокуратура проводить заочне розслідування щодо колишнього міністра.

Суд наклав арешт на рухоме й нерухоме майно в Україні колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, а також на його банківський рахунки в українських банках.

"Під час досудового розслідування у кримінальних проваджень накладено арешт на все виявлене, на даний момент, рухоме, нерухоме майно підозрюваного nf грошові кошти, розміщені в банківських установах на території України", - сказано у відповіді Генеральної прокуратури України на запит інформагенції УНН, оприлюдненому в неділю, 24 вересня.

У ГПУ уточнили, що стосовно Захарченко ведеться спеціальне досудове розслідування у низці кримінальних проваджень.

Нагадаємо, що ГПУ ще навесні 2014 року почала кримінальне провадження щодо Віктора Януковича, Віктора Пшонки, Віталія Захарченка за фактом тиску на митрополита Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира з метою відсторонити його від управління церквою.

У січні 2017 року Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання та арешт Захарченко, а в липні – на проведення щодо нього заочного досудового розслідування.

Тим часом, Захарченко отримав російське громадянство та посаду в російської державної корпорації "Ростех", а також увійшов до складу експертної ради комітету Держдуми РФ з власності.