UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майданівці пригрозили Кличку підпалити мерію

Мер має намір знову зустрітися з протестувальниками щодо їхнього виселення за межі Києва. Кличко запевнив, що силової зачистки Майдану не планується.

Мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко заявляє, що окремі представники самооборони Майдану погрожували підпалити будівлю мерії. Про це він заявив журналістам у понеділок.

"Жодної силової зачистки Майдану не планується. Але є погрози деяких людей, що вони спалять мерію або щось інше, які неприйнятні. Кияни не для того відновлювали мерію, щоб її спалили", - сказав Кличко.

За його словами, такі погрози лунали з вуст "окремих представників самооборони", які сьогодні досі перебувають у наметовому містечку на Майдані незалежності. Їхню поведінку голова столиці назвав "провокаційною або ж такою, що несе деструктив у суспільство".

ТАКОЖ: Кличко просить людей з Майдану переїхати до санаторіїв під Києвом

У той же час мер відзначив, що в понеділок знову буде зустрічатися з майданівцями щодо їхнього виселення за межі Києва, оскільки ходити центром міста останнім часом стає небезпечно, особливо беручи до уваги сьогоднішню стрілянину.

Нагадаємо, в ніч з неділі на понеділок, 7 липня, на Майдані незалежності в Києві стався інцидент зі стріляниною, в результаті в лікарню були доставлені чотири людини.

Напередодні учасники Майдану на черговому віче повідомили, що не мають наміру залишати центр столиці. Один з сотників заявив, що Майдан невигідний нинішній владі, як і попередній, тому проти нього постійно відбуваються провокації !zn

Читайте також:

Вночі на Майдані в Києві стріляли, четверо поранених

Майдан передумав розходитися

На Майдані напали на журналістів "5 каналу" та СТБ

Ярема пообіцяв припинити активність лжеактивістів Майдану