UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майдан переходить до більш активних дій

Характер протестів залишиться мирним, але це будуть такі протести, на які влада не зможе не реагувати.

Представники ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" заявили про формування страйкового комітету і перехід до більш ритмічної роботи, але в тому ж мирному руслі.

"Хотів би заспокоїти скептиків: настрій бадьорий... Майдан стояв і стояти буде", - сказав член ради ВО "Майдан", колишній депутат Київської міськради Зорян Шкіряк на брифінгу.

За його словами, вимоги Майдану залишаються незмінними: відставка прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови МВС Віталія Захарченка, а також відставка президента України Віктора Януковича і дострокові президентські вибори.

"Акції тривають і будуть більш динамічними. Ми будемо з'являтися скрізь, де буде міліцейське і владне свавілля", - підкреслив він.

У свою чергу, співачка Руслана розповіла, що на засіданні ради ВО "Майдан" обговорювали план подальшої чіткої організації Майдану і його мобілізації.

"Сьогодні на нараді було оголошено про створення страйкому", - повідомила вона, додавши, що страйком тільки формується і хто увійшов до його складу, поки невідомо.

"Політики там знаходяться, в тому числі", - сказала Руслана, зазначивши, що значну частину складають громадські діячі та активісти.

Окрім того, за її словами, вже є план дій Майдану на січень 2014 року.

Руслана також підкреслила, що мотивація людей, які залишаються на Майдані, незмінна: дотиснути владу для того, щоб було проведено дострокові президентські вибори.

"Якщо ж цього не буде, то ми будемо переходити в інший характер протестів", - сказала Руслана.

За її словами, характер протестів залишиться мирним, але це будуть такі протести, на які влада не зможе не реагувати. !zn

Читайте також:

Руслана: Майдан об'єднав українців з усього світу, і тепер важливо не обдурити очікування людей

Луценко розповів, як повалити "межигірський колос на глиняних ногах"