UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майдан готовий дати відсіч "тітушкам"

На вихідних регіонали звезуть до Києва десятки тисяч людей. Майдан не допустить провокацій.

Опозиція зможе загітувати учасників провладних мітингів перейти на бік Євромайдана і готова в разі необхідності дати відсіч "тітушкам", заявив народний депутат Андрій Іллєнко (фракція "Свобода").

"Якщо "тітушки" під виглядом мітингувальників спробують спровокувати якісь бійки, ми це на корені придушимо", - заявив він на мітингу на Майдані Незалежності ввечері в четвер, 12 грудня.

За словами депутата, в опозиції "є самооборона на Майдані, у нас є люди, які є професійними військовими з певним досвідом, і вони цього не дадуть зробити.

Іллєнко також нагадав, що влада має намір у вихідні привезти до Києва людей з регіонів. Він зазначив, що в ці дні до столиці приїдуть десятки тисяч людей з регіонів, які в основному є бюджетниками, яких будуть привозити насильно, під страхом втратити роботу".

"Свободівець" наголосив, що "ми цих людей просто переагітуємо, і вони приєднаються до нас на Майдані".

"Влада, привозячи цих бюджетників, робить собі "ведмежу послугу" і просто підвезе нам ще побратимів-українців, які поруч з нами будуть продовжувати протест", - сказав він.

"Тітушками" в Україні називають хлопців спортивного вигляду, що приходять на масові акції з неочевидними цілями. В опозиції вважають, що влада використовує їх для провокацій і розгону демонстрацій. !zn

Читайте також:

Регіонал Колесніченко анонсував приїзд в Київ загонів з південно-сходу

Активісти Євромайдана за ніч спорудили 5-метрові барикади

Вікіпедія поповнилася статтею про "тітушок"

Гриценко впевнений, що провокації у Києві може організовувати тільки влада