UA / RU
Підтримати ZN.ua

Матір врадіївського ґвалтівника Дрижака оскаржить вирок в Євросуді

Рідні врадіївського ґвалтівника не вірять в українське правосуддя і вважають, що у країні звикли до свавілля і сенсацій.

Родичі врадіївського ґвалтівника Євгена Дрижака збираються оскаржити вирок Первомайського міськрайонного суду в Європейському суді. Про це розповіла його мати Марія Дрижак.

Марія Дрижак заявила, що подаватиме апеляцію у кінці грудня, але в українське правосуддя не вірить.

"На апеляцію нам дали місяць. Це не тільки шок для Жені, але і для всіх хлопців. Такого несправедливого рішення не чекали. Що прокуратура написала - суд передрукував, не змінили навіть жодної букви. На нашу владу не сподіваюся. Будемо звертатися до Євросуду. У нашій країні правди домогтися не можна, тут люблять бардак і сенсації", - сказала мати Дрижака.

Раніше повідомлялося про те, що 29 листопада Первомайський міський районний суд виніс вирок у "врадіївській справі" для чотирьох обвинувачених. Так, Євгена Дрижака засудили до 15 років в'язниці з конфіскацією майна, позбавленням звання капітана міліції та права обіймати посади в міліції протягом трьох років.

Дмитра Поліщука засудили до 15 років в'язниці з конфіскацією майна, позбавленням звання лейтенанта міліції та права обіймати посади в міліції протягом трьох років.

Михайла Кудринського засудили до 5 років в'язниці з позбавленням звання без права обіймати посади в міліції протягом трьох років, а також до штрафу в 10 тис.

Сергія Рабіненка засудили до 11 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 27 червня цього року до врадіївської лікарні потрапила 29-річна Ірина Крашкова. Вона заявила, що її зґвалтували і сильно побили.

У цьому вона звинуватила двох працівників врадіївського райвідділу капітана міліції Євгена Дрижака, лейтенанта Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рабіненка.

Правоохоронці нібито її ґвалтували, а потім Дрижак із Рабіненком били. На лаві підсудних разом з ними опинився і заступник начальника РВВС у Врадіївці Михайло Кудринський, якого звинуватили у приховуванні злочину своїх підлеглих.

Прокуратура просила суд засудити Євгенія Дрижака до 15 років ув'язнення, Дмитра Поліщука - також на 15 років, Сергія Рабіненка на 10 років, Михайла Кудринського - на 5 років. Окрім в'язниці держзвинувачення також виступило ще за конфіскацію майна і позбавлення міліцейських звань для Дрижака, Поліщука і Кудринського. !zn

Читайте також:

Оголошено вирок у "врадіївській справі": Дрижак і Поліщук отримали по 15 років в'язниці, Рабіненко - 11 років

Жертва "врадіївських ґвалтівників" в суді підтвердила провину міліціонерів

Жоден із "врадіївських ґвалтівників" повністю не визнав свою провину

Результати двох експертиз показали, що жертву врадіївських міліціонерів не ґвалтували