UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масштабні пожежі на Луганщині: Вогонь перекинувся на КПВВ "Станиця Луганська", чути вибухи

На контрольно-пропускному пункті вогонь вже частково пошкодив елементи інфраструктури.

Через пориви вітру і масштабні лісові пожежі в Луганській області, вогонь перекинувся на контрольно-пропускний пункт "Станиця Луганська". У самому КПВВ горять дерев'яні навіси, повідомляє Держприкордонслужба України.

"Зараз в контрольно-пропускному пункті вже частково пошкоджені елементи інфраструктури. На місце прибули пожежні команди ДСНС, з якими прикордонники вживають усіх заходів для локалізації загоряння. Ситуацію ускладнюють сильні пориви вітру", - йдеться в повідомленні прикордонників.

 Через пожежу і загрозу детонації боєприпасів пропуск на КПВВ тимчасово припинений за рішенням командувача ООС. Цивільних осіб відвели на безпечну відстань.

Читайте також: У Зеленського відреагували на масштабні пожежі у Луганській області

Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що підтримувані Росією бойовики в Донбасі обстріляли лісовий масив, в результаті чого виник новий осередок пожежі. За повідомленнями жителів Станиці Луганській, починаючи з 23:30 фіксуються постріли зі зброї великого калібру з окупованої території. Після чого відчуваються гучні розриви снарядів в районі КПВВ. Близько 00:20 надійшло повідомлення про пожежу в лісовому масиві в КПВВ.

За словами першого заступника глави МВС Сергія Ярового, загинуло дев'ятеро осіб - один в результаті пожежі, точну причину інших назвуть після проведення відповідних експертиз.

При цьому інформація про кількість евакуйованих осіб відрізняється. Так в штабі операції Об'єднаних сил говорять про те, що через пожежу евакуювали майже 1000 осіб, а в Держслужбі з надзвичайних ситуацій заявляють про 120 евакуйованих.