UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масштабна лісова пожежа вирує у кримських горах поблизу Судака

Пожежу, яка охопила 50 га гірського лісу, намагаються приборкати третій день.

Біля селища Судак на південному березі Криму третій день триває ліквідація великої лісової пожежі, яка поширилася на площу 50 га. "Боротьба з вогнем в зоні надзвичайної події ведеться як з землі, так і з повітря. Було прийнято рішення про застосування багатоцільового літака-амфібії Бе-200 НС, спеціально призначеного для гасіння лісових пожеж", - повідомляє прес-служба ГУ МНС Росії по окупованому Криму.

У відомстві також повідомили, що "причиною пожежі поблизу села Громівка під Судаком 5 серпня стало загоряння автомобіля УАЗ, яке сталося з невідомих причин, в результаті чого пожежа швидко поширилася по сухій траві". Всього на гасінні пожежі залучено 486 осіб та 55 одиниць спеціалізованої пожежно-рятувальної техніки, задіяні вертольоти Мі-8 та Ка-32.

З вертольотів вже зробили 60 зливів води. Крім того, до місця НП висунулося додаткове аеромобільне угруповання в складі 100 чоловік і 6 одиниць техніки високої прохідності. Його залучення викликано тим, що пожежа вирує у гористій місцевості, куди звичайні машини проїхати не в змозі. Працює важка інженерна техніка, створюючи природні перешкоди на шляху вогню.

Тим часом Росія вводить графіки відключення електропостачання споживачів анексованого Криму.