UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масових гулянь чекати не варто: в Одесі всі заходи на Різдво і Новий рік будуть online

Головну ялинку планують традиційно встановити на Думській площі.

Головну ялинку в Одесі встановлять на Думській площі, але всі заходи новорічних і різдвяних свят будуть проводитися в режимі online, повідомляє Українські Новини.

"Традиційно головна ялинка міста буде встановлена на Думській площі. З метою забезпечення безпеки та охорони здоров'я громадян під час проведення новорічних і різдвяних свят, всі святкові заходи будуть проведені в режимі online", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що районні ялинки встановлять біля будівель районних адміністрацій Одеської міськради. Біля будівлі мерії з'являться світяться фігури дерев, символу 2021 року - бика, а також ангелів, оленів, сніговиків.

Відзначимо, що у Львові також вирішили відмовитися від проведення масових заходів на Різдво і Новий рік, але ялинку встановлять, різдвяні традиції обіцяють зберегти.

Міська влада Вінниці прийняла рішення не встановлювати головну ялинку, а все святкування перевести в онлайн-формат.

Читайте також: Пандемія — не завада: Донецьк все ж готується до масового новорічного гуляння

Головну ялинку країни в цьому році традиційно встановлять на Софійській площі, але вона буде штучною. Висота дерева становитиме 30 метрів. Її збираються прикрасити 1,5 тис. Ліхтариків і 10 км гірлянди. Площа пенька в основі дерева - 100 квадратних метрів.

Саму площу накриють куполом з ілюмінацією. Новий 2021 Києві зустрічатимуть з обмеженнями, викликаними пандемією коронавируса, на масові заходи в центрі столиці очікувати не варто. Однак, за даними організаторів, певні святкування все ж плануються. Наприклад, вони хочуть організувати лазерне шоу і світлові поздоровлення поблизу Арки дружби народів.