UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масове отруєння зафіксували в Київській області

Захворіло вже сім осіб.

У місті Біла Церква Київської області зафіксований спалах сальмонельозу.

Станом на ранок вівторка, 10 серпня, захворіли семеро людей, які вживали готові страви в одному з кафе міста, повідомляє Білоцерківський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Фахівці проводять розслідування спалаху небезпечного захворювання.

У закладі громадського харчування було виявлено ряд порушень, у тому числі:

Проведено відбір зразків для бактеріологічних досліджень на наявність патогенної та умовно-патогенної флори (змиви з обладнання, готові страви, продовольча сировина, питна вода), а персонал закладу обстежили на виявлення носіїв збудників кишкових інфекцій.

Читайте також: Масове отруєння сталося на великому підприємстві в Полтавській області

Робота закладу припинена до усунення виявлених порушень. Від роботи відсторонено 5 осіб, у яких не було необхідного медичного огляду.

Вилучена з обігу і передана на утилізацію непридатна до споживання продукція.

Розслідування триває.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області, де раніше отруїлися постояльці дитячого оздоровчого табору, стався спалах кишкової інфекції. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Повідомляється, що в лікарню Білгород-Дністровського з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт госпіталізовано 9 дітей, які приїхали на відпочинок з Києва.

Також до медичних установ Прикарпаття після отруєння госпіталізували 18 осіб, в тому числі 16 дітей.

Всі вони проживали в комплексі "Таємниці Карпат" в селі Яблуниця, де працює спортивний табір, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.