UA / RU
Підтримати ZN.ua

Масовані ракетні удари можна очікувати від РФ будь-коли – Повітряні сили

Ігнат заявив, що Росія прагне залишити Україну у блекауті.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону заявив, що нових масованих ракетних ударів від окупантів можна очікувати будь-коли. 

За його словами, виробництво достатньої кількості ракет для такого удару потребує від одного до двох тижнів.

"Ворог не полишив спроб схилити Україну до якихось переговорів, перемир'я, щоб використати для себе, аби перегрупуватися та наростити потенціал і вдарити знову. Удари можна очікувати будь-коли, бо також РФ не полишає й намірів залишити нас в блекауті", - наголосив Ігнат.

Він також додав: "У РФ є "Іскандери", але вже в достатньо малій кількості, а от "Калібри" і ракети Х-101 росіяни продовжують виготовляти".

Читайте також: У Мінекономіки підрахували збитки від ракетної атаки 15 листопада

Який механізм створила центральна влада, щоб під масованими обстрілами росіян зберегти енергетичну систему країни? На яких основних завданнях зосереджені мери українських міст і навіщо їм 26 мільярдів? Хто закуповує мобільні котельні й скільки їх уже є? Де й за яких умов буде організовано пункти обігріву? Чи варто виїжджати з великих міст до сигналу влади? І взагалі, чи можна в цьому випадку довіряти їй власне життя? Відповіді на ці запитання шукайте в інтерв’ю виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана Інні Ведерніковій.