UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марку Фейгину дозволили відвідувати Романа Сущенка

Фейгін може відвідувати українського журналіста в колонії з 20 грудня.

Громадському захисникові Марку Фейгину дозволили відвідувати засудженого в Росії за сфабрикованим звинуваченням українського журналіста Романа Сущенка, адвокатом якого він раніше був. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив сам Фейгін.

"Тільки що вийшов від Романа Сущенка, з ВК-11. З сьогоднішнього дня мене допустили до відвідин його в колонії. У Романа все налагодилося з побутовими питаннями у ПКТ, передає привіт співвітчизникам", - написав Фейгін.

Зазначимо, що Марка Фейгіна не пускали до Сущенка з початку жовтня цього року. Тоді ж в СІЗО "Лефортово", в якому на той момент утримували українця, заявили, що Фейгін потрапить до нього тільки як представник Європейського суду з прав людини.

Як повідомлялося, 4 червня Московський міський суд, ґрунтуючись на сфабрикованих звинуваченнях у шпигунстві, засудив Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ відхилив клопотання захисту про скасування незаконного вироку, винесеного судом першої інстанції. Засідання суду тривало 10 хвилин.

МЗС України вкотре висловило протест у зв'язку з рішенням російського суду, а також вимагало звільнити політв'язня. За словами адвоката Марка Фейгіна, Сущенко готовий написати прохання щодо помилування на ім'я президента РФ Володимира Путіна, щоб домогтися звільнення з російської в'язниці.

7 листопада Сущенка етапували до Виправної колонії №11 у Кіровській області.

ФСБ затримала Сущенка в Москві в жовтні 2016 року, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство". ФСБ звинуватила Сущенка в зборі інформації про російське вторгнення в Україну. Під час досудового розслідування і судового розгляду справи він провину не визнав.