UA / RU
Підтримати ZN.ua

Марки з "русскім воєнним кораблем" зібрали на аукціоні понад 700 тисяч гривень

Найпопулярнішою на аукціоні стала марка з автографом Кличка.

© Рух ЧЕСНО
© Рух ЧЕСНО

Марки з російським кораблем зібрали на польському аукціоні понад 700 тисяч гривень. На зворотній стороні марки свої автографи залишили Віталій Кличко, Дмитро Кулеба, Денис Шмигаль та Роман Грибов, повідомляє Рух ЧЕСНО.

Зазначається, що найпопулярнішою на аукціоні стала марка з автографом міського голови Києва Віталія Кличка, який отримав для аукціону Рух ЧЕСНО. За лот поляки заплатили 41 312 злотих. За марку з підписом прикордонника Зміїного Романа Грибова зрештою віддали 30 590 злотих, а марку від Дмитра Кулеби оцінили у 27 600 злотих. А от найменше на торгах зібрала марка від Дениса Шмигаля — 21 651 злотий.

У Русі ЧЕСНО уточнили, що аукціон тривав понад тиждень. Його організувало польське інтернет-видання Gazeta.pl. На зібрані в результаті торгів гроші планують придбати машини швидкої допомоги для українських військових шпиталів.

"На професійний аукціон потрапляють найбільш унікальні речі. Тому на марках поставили свої підписи ті громадяни України, які воюють за наш суверенітет на різних фронтах. Особлива подяка громадянам, які після того, як усі марки розкупили, погодилися віддати для аукціону те, що встигли придбати. Тепер фраза, яка за ці майже 100 днів війни стала справжнім гаслом українського спротиву, завдяки зусиллям братньої Польщі може буквально врятувати життя українських бійців", - розповіла лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

У Русі ЧЕСНО вважають, що аукціон показав, наскільки звичайні поляки хочуть допомагати Україні.

Читайте також: Укрпошта почне продавати нові марки "Русскій воєнний корабль … ВСЬО!" 23 травня

Раніше повідомлялося, що 23 травня "Укрпошта" випустить другу поштову марку про "русскій воєнний корабль". Продаж марки розпочнеться у День морської піхоти України, а також на 40-й день після "трагічної загибелі" ворожого крейсера "Москва".