UA / RU
Підтримати ZN.ua

Маріупольцям відмовляють у лікуванні через велику кількість поранених російських військових – міськрада

Дії окупантів можуть призвести до ще більшої смертності серед мирних мешканців.

Мешканцям тимчасово окупованого Маріуполя відмовляють у госпіталізації в лікарні через велику кількість поранених російських загарбників у стаціонарах медичних закладів.

Про це повідомили у Маріупольській міській раді. Посадовці розповіли історію жінки, яка привезла чоловіка з гострою сердечною недостачею у лікарню, але отримала відмову у прийнятті його на лікування.

Читайте також: У Маріупольській міськраді показали, як зараз виглядає зруйнований драмтеатр

Жінка зазначила, що медики виписали ліки та відправили додому «лікуватися у спокійній обстановці». На її прохання залишити чоловіка у стаціонарі, там відповіли, що усі місця зайняті.

«Життя російських військових важливіше за життя маріупольців, які пережили жахи блокади та тепер мають проблеми зі здоров'ям. Медицина окупованого міста продовжує залишитися у кризі. Не вистачає лікарів, медикаментів, а тепер ще й неможливо лікуватися у стаціонарі. Такі дії загарбників можуть призвести до ще більшого росту смертності серед мирного населення в окупації», - йдеться у повідомленні Маріупольської міськради.

Читайте також: Китайська співачка виконала «Катюшу» на руїнах Драмтеатру у Маріуполі: у МЗС відреагували

Нагадаємо, під час повномасштабного вторгнення в Україну російські окупанти вбили близько 100 тисяч мирних мешканців Маріуполя. Правозахисники направлять докази цього геноциду в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.