UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мапа руйнувань: де постраждала цивільна інфраструктура тепер можна побачити онлайн

Створена інтерактивна карта як місце зберігання фактів військових злочинів проти українського народу.

Від початку збройної агресії РФ проти України щоденно страждають мирні мешканці та інфраструктура цілих мегаполісів. На основі зібраних знімків з місць трагедій та перевіреної інформації, створили інтерактивну мапу руйнувань цивільної інфраструктури повідомляє Bellingcat.

Ознайомитись з TimeMap можна з персонального комп'ютера,  на жаль з мобільними пристроями вона, поки що, не сумісна.

Команда Bellingcat разом з учасниками Global Authentication Project накопичивши певний масив інформації почали його наносити на інтерактивну карту з метою фіксації інцидентів руйнування невійськових об'єктів та завдання шкоди мирним мешканцям українських міст. Документування військових злочинів вкрай важливо, особливо в контексті постійних заяв російського керівництва, що їх цілями є лише військові об'єкти. 

Читайте також: Окупанти продовжують наносити авіаудари по об'єктам критичної інфраструктури

Мапа містить лише оприлюднені матеріали відзняті безпосередньо з міста події. Як зазначають автори проєкту, карта містить не всі факти руйнувань адже, ймовірно, не все було відзняте на камеру і поширено в соціальних мережах. Робота по її вдосконаленню продовжуватиметься аж до завершення військових дій в Україні. 

Інтерактивна мапа знаходиться у відкритому доступі та буде зберігати увесь масив скоєних злочинів проти цивільного населення і після завершення війни. 

Нагадаємо, раніше голова парламентського Комітету освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що окупанти пошкодили 439 шкіл, понад 60 вже не підлягають відбудові.