UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макеєнко закликав киян утриматися від поїздок в центр, щоб уникнути жертв

Через зупинку метро, возити безкоштовно киян будуть приватні перевізники. Макеєнко зазначив, що ті заходи, які вони прийняли, потрібні для стабільності і збереження життів громадян.

Влада міста Києва закликає мешканців столиці та гостей міста утриматися від поїздок в центр. Про це заявив голова КМДА Володимир Макеєнко, повідомляє прес-служба міськадміністрації.

"Від імені Київської міської державної адміністрації, Київської міської ради, звертаюся до всіх гостей, до всіх мешканців Києва з проханням утриматися від поїздок у центр Києва. У зв'язку з ситуацією, яка склалася в країні, склалася в столиці, для того, щоб уникнути людських жертв, щоб не було постраждалих. На жаль, це вже відбулося", - сказав Макеєнко у своєму відеозверненні.

Столична влада закликали киян утриматися від поїздок в центр, щоб уникнути жертв

Також він попросив всіх з розумінням поставитися до тих заходів, які взяли влади столиці. "Це для стабільності, це для збереження життів наших громадян", - зазначив голова КМДА.

За словами Володимира Макеєнка всі комунальні служби Києва працюють в нормальному режимі, також працює наземний транспорт. "Ми звернулися до приватних перевізників, щоб вони не брали сьогодні плату за проїзд. Підписано розпорядження комунальним транспортним службам, щоб вони сьогодні обслуговували киян і гостей міста безкоштовно", - розповів він.

голова КМДА Також закликав усіх політиків утриматися від конфронтації. "Загиблі сьогодні повинні стати останньою крапкою. Далі - тільки світ, переговори і спокій в країні", - сказав він.

Нагадаємо, 18 лютого в 16:00 бійці внутрішніх військ та "Беркуту" почали штурм Майдану Незалежності, Інститутській та центру Києва. Силовики оточили центр Києва по всьому периметру, при цьому вже з'явилися перші жертви.

протягом дня у медпункті в Будинку офіцерів у Києві після отриманих в ході зіткнень в урядовому кварталі ран померли троє активістів. Крім того, в сьогоднішніх протистояннях між силовиками і учасниками акцій протесту в урядовому кварталі Києва постраждало близько 30 мітингувальників, у двох з них - важкі травми. !zn