UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже всі хворі на COVID-19 у вересні були невакциновані - Ляшко

Найбільше страждають від вірусу літні люди

Близько 96% людей, які заразилися коронавірусом в вересні, були невакцинованими. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй Facebоok-сторінці.

Також не щепленими були понад 97%, що потрапили в лікарню з коронавірусом.

Ляшко нагадав, що вакцинація — це єдиний спосіб уберегтися від тяжкого перебігу хвороби. Міністр зазначив, що вірус найбільш небезпечний для людей старше 60 років, людей з хронічними захворюваннями і тих, хто часто контактує з оточуючими (держслужбовці, вчителі, соцпрацівники тощо). За статистикою 82% померлих від вірусу — це люди похилого віку.

Читайте також: У чотирьох містах України випробують китайську вакцину від коронавірусу

Віктор Ляшко нагадав, що перелік пунктів і центрів вакцинації можна дізнатися за телефоном 0 800 60 20 19 або на сайті.

У той же час мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в лікарнях Києва 99% пацієнтів з COVID-19 — невакциновані.

Раніше ми повідомляли, що в Україні доступні понад 10 мільйонів доз вакцин від COVID-19. А Міністерство охорони здоров'я нагадало, що незалежно від того, пройшла людина повний курс вакцинації проти COVID-19 чи перехворіла на нього, захисні маски зобов'язані носити всі без винятку.

Как писало раніше ZN.UA, за попередніми даними аналізу випадків захворювання COVID-19 в Україні за попередні три місяці, лише 0,7% людей, яким діагностували коронавірусну хворобу, були щеплені двома дозами антіковідної вакцини. І тільки 0,4% госпіталізованих хворих були повністю вакциновані.