UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 5 млн грн поцупив у держави посадовець газовидобувного підприємства на Полтавщині

Зловмисник у кілька разів завищив вартість досліджень.

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру головному геологу газопромислового управління «Полтавагазвидобування», що входить до АТ «Укргазвидобування». Разом зі спільниками він вкрав 4,6 млн грн підприємства та «відмив» їх через конвертаційний центр. Про це повідомляє сайт ДБР.

Посадовці газопромислового управління разом зі спільниками штучно завищували очікувану вартість газогідродинамічних досліджень. Вони провадили тендери у неконкурентний спосіб та фальсифікували перемогу в торгах спеціально визначених суб’єктів господарювання. Фактичне ці дослідження проводило держпідприємство за ціною, що була в рази меншою, ніж визначена за результатами тендеру.

Читайте також: Керівник Шосткинської РВА привласнив 40 цистерн дизелю та скрапленого газу українських компаній – ДБР

Зараз проводяться обшуки за місцем роботи та проживання осіб, які, ймовірно, причетні до розкрадання коштів газопромислового управління «Полтавагазвидобування», виділених на проведення досліджень. Встановлюються всі співучасники цих злочинів та документуються інші епізоди злочинної діяльності.

Посадовець підозрюється у заволодінні майном та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Стаття передбачає позбавлення волі на строк до 12 років.

Раніше повідомлялося, що суд арештував активи підприємств, які привласнили надра нафто-газового родовища на Харківщині.