UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 400 українських шахтарів оголосили підземний страйк, серед основних вимог підвищення зарплати

Інші шахтарі оголосили «італійський страйк».

З93 шахтрі, які працюють на шахтах "Батьківщина", "Гвардійська", "Тернівська" та "Жовтнева", залишилися під землею в якості страйку. Працівники вимагають збільшення зарплати та покращення умов праці. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників, народний депутат Михайло Волинець.

"Станом на 8.30 у підземному протесті Криворізького залізорудного комбінату беруть участь 393 працівників", — йдеться в повідомленні.

За словам Волинця, шахтарів готові підтримати й інші їх колеги, які працюють на інших підприємствах Кривого Рогу. Зараз вони оголосили «італійський страйк» — виконують свою роботу пунктуально за інструкцією, включно з самими безглуздими параграфами. Такий вид страйку істотно погіршує рівень продуктивності праці.

"Шахта «Тернівська» стала о сьомій ранку, адміністрація не пустила в шахту першу зміну – всі ці працівники говорять, що підтримають колег протестом на майдані біля адмінбудівлі КЗРК", — повідомив Волинець.

Через страйки у Кривий Ріг повинні приїхати представники  центрального офісу Служби держпраці, оскільки шахтарі нарікають на роботу регіонального відділення.

Читайте також: Кабмін хоче створити робочу групу по об'єднанню "Центренерго" з держшахтами

Нагадаємо, 7 вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті в Дніпропетровській області гірники шахти "Батьківщина" почали підземний страйк, підтримавши колег з шахти "Жовтнева", які на той момент п'яту добу протестували під землею.

Гірники вимагають підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2 і припинення порушень при атестації.