UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майже 200 українських шахтарів 12-у добу продовжують підземний протест

Гірники знаходяться в шахтах «Жовтнева», «Батьківщина», «Тернівська», «Гвардійська».

Другий тиждень в чотирьох шахтах Криворізького залізорудного комбінату тривають підземні страйки. У шахтах залишаються 195 гірників. Про це в Facebook повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

За його словами, 195 гірників з шахт «Жовтнева», «Батьківщина», «Тернівська», «Гвардійська» дванадцятий добу продовжують підземний протест. При цьому цієї ночі на шахту "Жовтнева" приїжджала машина швидкої допомоги. За словами Волинця, не виключено, що серед страйкуючих на чотирьох шахтах може поширитися коронавірус.

"Учасники підземних і наземних протестів, активні мешканці міста, люди, які привозять їжу, займаються оргпитаннями - всі загнані в ситуацію, в умовах, коли фізично неможливо озиратися на маски, антисептики, дистанцію, коли бігають з температурою з хворим горлом, не знаючи або це застуда або грип, або щось важче. Ніхто не замислюється, чи не являє наслідків, якщо у протестуючих в підземних умовах можуть раптом поширитися інфекційні захворювання, або навіть коронавірус ", - написав Волинець.

Також уточнюється, що до цього на підприємстві офіційно фіксувалися випадки захворювання на COVID-19, в тому числі один смертельний.

Читайте також: Страйк шахтарів в Кривому Розі: Гірники складають "Меморандум примирень"

Нагадаємо, 7 вересня на Криворізькому залізорудному комбінаті в Дніпропетровській області гірники шахти "Батьківщина" почали підземний страйк, підтримавши колег з шахти "Жовтнева", які на той момент п'яту добу протестували під землею.

Гірники вимагають підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2 і припинення порушень при атестації.